Get me outta here!

Feb 19, 2011

DraMaaa..



hYee uols…today is Saturday..apa aktiviti korang rini..lalala..petang nih xde cite best kat tv..especially cite bollywood..sebabnya semua cite tuh aku dh tengok..malaz nak tgk dh..kat tv3 adalah cite Hum Tum..lakonan Saif Ali Khan n Rani Mukerji..cite tuh mang best tpi aku dh ada vcd die..dulu dh tgk berkali-kali sampai x larat tgk dh hehe..
well semalam selepas tgk gelanggang Raja Lawak..aku pun bukak la tv2 ada drama tajuk Lawwaamah (BaRan) membariskan pelakon2 hebat macam Eman Manan, Rosyam Nor, Nasir Bilal Khan, Elly suriati dll..jarang aku tgk ada drama yg dpt mengandingkan diorang sume nih sekaligus..walaupun latar tempatnya bersuasanakan kawasan kampung..tapi jalan cite die kire oklaa..mengisahkan Nasir B.K yg amat panas baran..pantang ada org uat salah sikit mesti die mengamuknyer..isterinya (elly suriati) dh mcm tikus dh..sbb terlalu takut ngan suaminya yg pns brn tuh..diorang nih ada sorang anak perempuan..yg mmg amat tertekan giler dgn perangai ayahnya yg cepat naik angin tuh..org kampung pun x suka dgn si Nasir nih..so diorang pulaukan si Nasir nih..Nasir hanya ada sorang kawan baik iaitu Eman Manan..hanya Eman M.saja yg berani dan boleh berbincang dgn si Nasir..org lain mmg x berani..pendek katannya akibat panas baran yg melampau si Nasir nih telah menyusahkan semua orang termasuk anak dan isterinya serta org kampung..dan sikapnya ni akhirnya memakan diri sendiri..cite yg byk pengajaran..dan tahniah buat penerbit dan pengarah cite nih sbb berjaya mengumpulkan pelakon2 hebat berlakon dlm 1 dramaa yg byk pengajaran.. =)
lepas habis cite nih..ada plak cite My Best Friend Wedding..ala yg Julia Robert dan Cameron Diaz yg berlakon tuh..cite lama kan..aku pun dh lupa jalan cite die..so layankan jugak la cite tuh..hehehe..

0 comments:

Post a Comment