Get me outta here!

Apr 8, 2011

REDMINIBEE CONTEST


ok..nak try nasib masuk contest nih..
tarikh tutup-9 April 2011

SOALAN-SOALANNYA ;


1. Cuba bayangkan jika korg tersesat di dalam sebuah hutan tebal seorg diri,tiba2 korg ternampak sebuah rumah usang 2 tingkat,korg nak masuk ke dalam rumah tue @ hanya meneruskan perjalanan mencari jalan keluar dari hutan tebal tue.?KENAPA.?
Emm dah nama pun tersesat dalam hutan,sorang diri plak kan..sudah tentulaa kita akan cari pertolongan..rasanya aku akan masuk umah usang tuh..untuk dapatkan bantuan..mana tau kot2 ada orang yg tinggal ke dlm rumah tuh.

2. Antara KAMBING/LEMBU/BADAK@UNTA,yg mana paling comel bagi korg.?KENAPA.?
Aku pilih Unta lah yg paling comel..heheehe sebab unta nih unik..die boleh hidup kat padang pasir..pastu ada bonggol lagi..unik tuh..

3. Bila korg keluar bershopping di shopping mall,korg akan serbu side mana dulu.?Kedai kasut.?Baju.?CD.?Buku2.?@ mungkin yg lain.?KENAPA.?
Aku akan serbu kedai BUkU dulu sebab aku seorang yg suka membaca. Membaca itu jambatan ilmu.. =)

4. Jika diminta untuk mengira berapa helai rambut korg tue,korg nak kira ke x.?KENAPA.?
Aku x nak kira..sebab buang masa jer..baik aku cari dan hapuskan kutu-kutu kucing aku lagi bagus supaya kucing aku bertambah sihat, bersih dan comel.


5. Jika diberi pilihan,antara PARIS HILTON/LINDSAY LOHAN @ BRITNEY SPEARS,korg nk tidur sebilik ngn sape.?ngeee~~~KENAPA.?
Ish aku x nak tidur sebilik dengan diorang..kang aku terpengaruh lak ngan diorang lagi bahaya..dah la mereka ni sume bad attitude so buat apa nak dekatkan diri dengan jenis orang macam tu kan..baik jauhkan diri..

6. Korg suka sgt cat bilik korg colour pe.?KENAPA.?
Aku akan cat dengan colour kuning cair..sebab aku suka warna2 lembut, cerah dan ceria gitu..so bila tengok warna bilik kuning cair maka hati pun akan bertambah damai, senang dan ceriaaa… =)

7. Andai diberi 1 pulau indah untuk korg majukan,benda apa yg 1st korg nak bina kat pulau tue.?KENAPA.?
Aku akan bina Resort2, shelley2..aku akan jadikan tempat tuh sebagai tempat pelancongan..sebab pulau tu sangat cantik jadi mesti dapat jadi tarikan orang ramai untuk datang kan..so sebab tuh aku nak bina resort2 nih sume.

8.Insya-ALLAh,kalau de rezeki,korg nk anak brapa org.?KENAPA.?
Kalau leh aku nak 2 org je kot..paling ramai 3 org..sebab mungkin faktor kewangan yg tidak mengizinkan ada anak ramai2..

9. Antara RUMAH DI TGH PULAU (cam rumah apek dlm aspalela tue) @ RUMAH DI TGH HUTAN (cam rumah tarzan tue),korg lebey suka yg ne.?KENAPA.?
Aku suka rumah ditengah hutan..sebab kita akan hidup dikelilingi dengan kehijauan alam sekitar..lebih damai..udara pun lebih bersih, banyak pokok-pokok..kalau rumah ditengah pulau bahaya..kang kalau tsunami datang habis smua rumah hanyut..

hehehe my pic..sorry dh try bagi pic nih tegak tapi bile upload die jadi melintang plak..okla tuh unik la gak kan kan kan kan =)..aku ingatkan aku posing sorang2..tapi ada plak yg interprem kat belakang tuh..hehe..sweet memories =)

0 comments:

Post a Comment